Méně známá listová zelenina používaná jako salát nebo přízdoba k jídlům. Obsahuje velké množství minerálních látek a vitamínů. Pro přezimování lze vysévat i v září.
Pažitka Bohemia je velmi výnosná odrůda vhodná pro rychlení i pěstování na poli. Listy mají ostřejší chuť a vysoký obsah vitamínu C. Velmi dobře přezimuje. Sklizeň lze...
Odrůda vhodná pro celoroční polní pěstování i rychlení v zimních měsících. Silně zkadeřené listy mají středně až tmavě zelenou barvu a jsou určeny pro přímý konzum, sušení i...
Naťová zelenina k ochucení pokrmů, vhodná zejména k rychlení v zimním a předjarním období, kdy je důležitým zdrojem vitamínu C. Pěstujeme v miskách s vlhkou vatou při teplotě...
Červenolistá forma bazalky se silně vonícími listy. Rostlinám se nejlépe daří na teplém a slunném stanovišti. Při sklizni ponecháme nad zemí 15 cm natě, stonek s listy dobře...
Velmi hustě rostoucí forma bazalky se světle zelenými, po citronech vonícími, hladkými listy a bílými květy. Rostliny pěstujeme v květináčích, nejlépe se jim daří na teplém a...
Jednoletá bylina s malými, silně vonícími listy. Rostlinám se nejlépe daří na teplém a slunném stanovišti. Při sklizni ponecháme nad zemí 15 cm, stonek s listy dobře obroste a...
Vytrvalá aromatická rostlina vysoká 60 cm, s širokým využitím. Sklizeň natě k sušení se provádí v plném květu rostlin, nejlépe před polednem. Používá se v čerstvém i sušeném...
Vytrvalá rostlina vysoká 150 cm. Sklízejí se listy při velikosti rostliny cca 80 cm. Starší listy obsahují více aromatických látek. Čerstvé i sušené listy se používají jako...
Oblíbené koření s léčivými účinky, vonící po anýzu. Osivo vyséváme přímo na vlhčí polostinné stanoviště. Rostliny jsou vhodné i k pěstování v květnících či v zimě ve skleníku....
Výnosná, silně aromatická odrůda, značně odolná proti vybíhání, vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu, ke konzervaci a sušení. Konzumní částí je list tmavě modrozelené barvy,...